İtalya'da Günlük Açıklanan Ölü Sayısı Düşüyor Ama...

Son Dakika... Gün açıklanan ölü sayılarında düşüş görülen İtalya'da 24 saat içerisinde yeni tip koronavirüs nedeniyle 542 kişinin daha hayatını kaybettiği, ülke genelinde yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının açıklanan son verilerle birlikte 17 bin 669'a yükseldiği kaydedildi.

İtalya'da Günlük Açıklanan Ölü Sayısı Düşüyor Ama...

İtalya'da son günlerde vaka ve ölü sayılarında görülen düşüşün ülkedeki salgının pik yaptığı dönemi geride bıraktığına işaret olarak kabul ediliyor. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde dünyada onbinlerce insanın hayatını kaybetmesine, 1.4 milyon insanın da hastalığa yakalanmasına neden olan kovid-19 pandemisinden en fazla etkilenen ülkelerden İtalya'da ölü sayısında son günlerde görülen düşüş devam ediyor.

Hali hazırda yaşanan düşüşe rağmen dünyada en çok ölümün görüldüğü ülke olan İtalya'da son 24 saat içerisinde 542 kişinin daha yaşamını yitirdiği, ülke genelinde toplam ölüm sayısının 17 bin 669 olduğu kaydedildi. İtalya'da tespit edilen toplam yeni tip koronavirüs vaka sayısı 139 bin olarak açıklandı.

Dünyada en çok yeni tip koronavirüs görülen ülke ise 406 bin 585 ile ABD oldu. ABD'nin ardından en çok vaka İspanya'da (146 bin) görüldü. Ölü sayısında ise İtalya 17 bin 669, İspanya 14 bin 673, ABD ise 13 bin 87 ile dünyada en çok ölümün görüldüğü 3 ülke olarak öne çıkıyor.