İtalya'da Koronavirüs Tedbirleri Gevşetiliyor

Yeni tip koronavirüs pandemisinden en fazla etkilenen 2. ülke konumundaki İtalya'da karantina önlemlerinin kademeli olarak kaldırılacağı bildirildi.

İtalya'da Koronavirüs Tedbirleri Gevşetiliyor

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve binlerce insanın ölümü, milyonlarca insanın hastalanmasına neden olan yeni tip koronavirüsten en fazla etkilenen ülkmelerden İtalya'da koronavirüs tedbirleri gevşetiliyor. Hükümet tedbirlerin kademeli olarak gevşetilmesini öngörürken, bazı bölgelerden 4 Mayıs itibariyle topyekün açılış talepleri geliyor. Lombardiya Bölgesel Yönetimi'nin dün yaptığı sosyal mesafe, zorunlu maske kullanımı gibi koşullarla 4 Mayıs'tan itibaren üretimin kademeli olarak yeniden başlatılması ve ekonominin harekete geçirilmesi talebine Veneto bölgesinden de destek geldi.

Veneto Bölgesel Yönetim Başkanı Zaia, Lombardiya'nın çıkışının haklı olduğuna vurgu yaparak, ekonominin daha fazla kapalı kalmayı kaldıramayacağını söyleyip, "Bugünün teması ya son Kovid-19 vakasına dek her şeyi kapalı tutup, ekonomiyi öldürmek ya da Vuhan örneğinde olduğu gibi virüsle yaşamayı öğrenmek." dedi. Hükümetin, ölü ve vaka sayısı bakımından zirvede yer alan bölgelerden gelen taleplere mesafeli olduğu fakat ekonominin daha fazla dayanamayacağını öngörerek bazı tedbirlerin kademeli olarak kaldırabileceği belirtiliyor.