İtalya'da Koronavirüs ile Mücadele! 10 Bin Tıp Öğrencisinin Mezuniyeti için Harekete Geçildi!

İtalya'da yeni tip koronavirüs her geçen gün yüzlerce insanın ölümüne neden olurken, İtalyan hükümeti artan sağlık hizmetleri ihtiyacının karşılanması için 10 bin tıp öğrencisinin mezuniyetini hızlandırarak final sınavlarını öne alacak.

İtalya'da Koronavirüs ile Mücadele! 10 Bin Tıp Öğrencisinin Mezuniyeti için Harekete Geçildi!

21 Şubat'ta İtalya'da görülmeye başlanan koronavirüs nedeniyle 2158 kişi hayatını kaybederken, 27 bin 980 kişinin virüs taşıdığı belirtildi. İtalya , Çin'in ardından koronavirüs konusunda dünyadaki en kötü duruma gelmiş durumda.

Kriz, ülkenin kuzeyinde görülmüştü. Kısa sürede ülke geneline yayılan virüs nedeniyle günde 300'ün üzerinde ölümle sonuçlanan vaka bildiren İtalyan hükümeti, hemşire ve doktor ihtiyacının acilen karşılanması için harekete geçti.

Günlük test sayısını da 3 binden 11 bine yükseltmeye hazırlanan İtalya'da karantina uygulaması devam ediyor. Bu arada Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi yeni bir merkezin donatılmasına yardımcı olmak için 10 milyon EURO bağışta bulunacağını, virüsle mücadeleye teşvik için herkesin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN YENİ SAYFAYA KATIL.