İtalya'da 610 Kişi Daha Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

İtalya'da yeni tip koronavirüs nedeniyle 24 saat içerisinde 610 kişinin daha hayatını kaybettiği, 4204 yeni vakanın tespit edildiği bildirildi. İtalya'da yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı açıklanan son rakamların ardından 18 bin 279'a yükselirken, ülke genelindeki toplam vaka sayısı 143 bin 626'a yükseldi. İtalya'da kovid-19 teşhisi konulan ve durumu kritik olan hasta sayısının 3 bin 605 olduğu kaydedildi.

İtalya'da 610 Kişi Daha Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Dünyada yeni tip koronavirüs nedeniyle en fazla can kaybı yaşanan ülke olan İtalya'da dün 542 kişi hayatını kaybetmiş, 3 bin 836 vaka tespit edilmişti. İtalyan yetkililer ülkedeki bulaşma seviyesinin en üst düzeye geldiğini bundan sonraki süreçte ölü ve vaka sayılarının düşmesini beklediklerini söylemişti.

Fakat bugün açıklanan tablo dün açıklanan tablonun üzerinde seyretti. İtalya Başbakanı Conte ise bugün BBC'ye yaptığı açıklamada, AB'nin geleceğinin koronavirüs konusundaki yardımlaşmaya bağlı olduğunu söylemiş. AB ülkelerinin kovid-19 pandemisi konusunda sınıfta kalabileceğini, bunun da ilerleyen dönemde Avrupa Birliğinin çöküşüne sebep olabileceğini söylemişti.