İtalya Başbakanı Conte: Avrupa Birliği Koronavirüs Nedeniyle Çökebilir

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Avrupa Birliği'nin yeni tip koronavirüs pandemisinden etkilenen birlik ülkelerine ekonomik yardım konusunda yetersiz kalması nedeniyle çökebileceğini söyledi.

İtalya Başbakanı Conte: Avrupa Birliği Koronavirüs Nedeniyle Çökebilir

Conte, ekonomi bakanları ile yapılan toplantıda konuştu. Avrupa Birliği'nin ikinci dünya savaşının ardından en büyük krizle karşı karşıya olduğunu söyleyen İtalya Başbakanı, AB'nin üye ülkelere yeteri kadar maddi ve manevi yardımda bulunmaması halinde dağılacağını söyledi.

Toplantıda virüsten etkilenen ülkelerin borçlarının diğer ülkeler arasında ortak paylaşılarak ödenmesi gündeme alınırken, Hollanda söz konusu plana karşı çıktı. BBC'ye AB'nin geleceğine ilişkin konuşan İtalya Başbakanı, "Avrupa Birliği, ikinci dünya savaşından bu yana, şuan varlığına karşı büyük bir zorluk ile karşı karşıyadır. AB'nin en çok etkilenen ülkelere parasal ve finansal olarak yardım etmesi konusunda yetersiz kalması durumunda sadece İtalyanlar değil diğer AB vatandaşlarının da büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaklar ve Birlik dağılabilir" ifadelerini kullandı. Conte, ölüm vakalarının ülkede düşüş göstermeye başladığını bu sebeple 9 Mart'ta başlayan OHAL'in kademeli olarak gevşetileceğini, bilim insanlarının tavsiyesi üzerine hangi sektörlerin tekrar aktif hale getirileceğinin kararlaştırılacağını söyledi.