İsrail'de Pfizer'in Koronavirüs Aşısını Yaptıranlardan 13 Kişi Yüz Felci Oldu

İsrail'de yeni tip koronavirüs salgınına karşı toplu aşılama yoğun şekilde sürdürülürken, Pfizer'in aşısının uygulandığı 13 İsraillinin yüz felci geçirdiği açıklandı.

İsrail'de Pfizer'in Koronavirüs Aşısını Yaptıranlardan 13 Kişi Yüz Felci Oldu

Yediot Aharonot gazetesinde yer alan habere göre 13 israilli, Pfizer'in koronavirüs aşısının ilk dozundan sonra fasiyal sinir (beyinden çıkarak yüz kaslarına giden sinir) felci yaşadı.

Haberde, bakanlığın verilerine karşı en az 13 kişide bunun görüldüğü kaydedilirken, aşı yaptırdıktan sonra eçenesi ve ağzında garip hisler oluştuğunu belirten bir kişinin açıklamalarına yer verildi. Yan etki görülen kişi,  En az 28 saat boyunca yan etkinin görüldüğünü ve etkilerin tamamiyle ortadan kalkmadığını belirtirken, İsrail sağlık bakanlığı ilk dozun uygulamasından sonra parezi semptomları geliştirenlerin, iyileşinceye kadar ikinci aşıyı ertelemeleri gerektiğini duyurdu. İsrail'de koronavirüs aşılama süreci 20 Aralık'ta başlamış, ikinci doz 10 Ocak'ta uygulamaya alınmıştı.

İlk etapta sağlık personeli, tıp öğrencileri, devlet görevlileri örnek olmaları açısından aşılanmış, daha sonra 60 yaş üstü ve risk grupları da aşılanmaya başlanmıştı.