İsrail'de Koronavirüs Vakaları Yükselince, Ülke Genelinde Sokağa Çıkma Kısıtlamaları Yürürlüğe Girdi

İsrail'de artış gösteren koronavirüs vakalarının ardından ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlamaları tekrar yürürlüğe girdi.

İsrail'de Koronavirüs Vakaları Yükselince, Ülke Genelinde Sokağa Çıkma Kısıtlamaları Yürürlüğe Girdi

Kısıtlamalar bugün yerel saatle 14.00 itibariyle başladı ve ilk etapta 3 hafta sürecek. İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, Çarşamba günü koronavirüsle mücadeledeki kötü durum nedeniyle vatandaşlarından özür dilemiş, israillilere yeni kurallara sıkı şekilde uymaları tavsiyedinde bulunmuştu. Ülkenin üçüncü bir şansı olmayacağını söyleyen Rivlin, sert önlemlerin işaretini vermişti.  İsrail'de resmi verilere göre 46 bin aktif hasta bulunurken, bu kişilerden durumu ağır olanların 577 kişi olduğu, salgının başlangıcından bu yana ülkedeki toplam vaka sayısının 175 bin olduğu kaydedildi.

Günlük 5 bin civarında yeni vakanın tespit edildiği İsrail'deki bu vaka yükselişi, İsrail'i nüfusa oranla en yüksek vaka sayılarının kaydedildiği ülkelerden biri haline getiriyor. İsrail'de bugüne kadar 1169 kişi koronavirüs nedeniyle öldü. İyileşen kişi sayısı ise 129 bin 394 olarak kayıtlara geçti.