İspanya'da İkinci Dalga Açıklaması: En Yükseke Vaka Sayısı Geldi

İspanya Sağlık Bakanlığı ile Acil Sağlık Merkezi tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada kısıtlamalar sonrası en yüksek vaka sayısının geldiği ve ikinci dalganın başlamış olabileceğine yer verildi.

İspanya'da İkinci Dalga Açıklaması: En Yükseke Vaka Sayısı Geldi

İspanya 'da ikinci dalga açıklaması.

Korona salgınının en çok hasar verdiği ülkeler arasında bulunan İspanya 'dan korkutan bir açıklama geldi. 

İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Perşembe günü vaka sayısı 971 olarak açıklandı. 

EN YÜKSEK VAKA SAYISI

Haziran ayı sonunda vakaların azalmaya başlaması ile birlikte İspanya 'da kısıtlamalar kaldırılmaya başlanmıştı. Kısıtlamaların kalkmasından bu yana en fazla vaka 971 oldu. Perşembe günü görülen bu sayı, ikinci dalga endişesini doğurdu. 

281 AKTİF SALGIN NOKTASI VAR

İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın devamıonda ülke genelinde 281 aktif salgın noktası olduğuna yer verildi. 

İspanya acil sağlık merkezi yardımcısı Maria Jose Sierra, coronavirüs salgını ile ilgili yaptığı açıklamada , salgın eğrisinin düzleştiğini , ancak ülkenin kuzeydoğusunda “toplum içinde bulaşma” vakalarına rastlandığını söyledi.

İKİNCİ DALGA BAŞLAMIŞ OLABİLİR

Sierra açıklamasının devamında, “İkinci dalga başlamış olabilir, ama en önemli konu bu değil. En önemlisi, bizim olan bitenleri takip edip gereken önlemleri erkenden almamız” dedi.

İSPANYA 'DAKİ CORONA SALGININDA SON DURUM

Johns Hopkins Ünviversitesi Sistem Bilimi ve Mühendisliği Merkezi (CSSE) tarafından yayımlanan verilere göre, İspanya’da koronavirüs vaka sayısı 272 bini aştı. Koronadan hayatını kaybeden kişi sayısı ise 28 bin 432'ye çıktı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA