İspanya'da 12 Bin 298 Sağlık Personeli Koronavirüse Yakalandı

Avrupa'da ve Dünyada koronavirüs salgınınından en çok etkilenen ülkelerden birisi olan İspanya'da her geçen gün ölü ve vaka sayısı artarken, şimdiye kadar 12 bin 298 sağlık personelinin koronavirüse yakalandığı öğrenildi.

İspanya'da 12 Bin 298 Sağlık Personeli Koronavirüse Yakalandı

İtalya'nın ardından koronavirüs salgınınından Avrupa'da en çok etkilenen ülke konumundaki İspanya'da salgınla mücadele eden sağlık personeli de zor günler geçiriyor.

İspanya Acil Sağlık Komitesinden üst düzey yetkili olan Maria Jose Sierra bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında 12 binin üzerinde sağlık personelinin koronavirüse yakalandığını belirterek, Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapan Acil Durum Başkanı Simon'un da koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Karantina önlemlerinden sonra günlük vaka sayısında düşüş gördüklerini belirten Sierra, 25 Mart'tan önce günlük vaka sayısında yaklaşık yüzde 20 oranında artış yaşandığını fakat bu oranın son 5 gün içerisinde yüzde 12 seviyelerine geldiğini kaydetti. Koronavirüs testi pozitif çıkan sağlık personelinin ülkedeki toplam vaka sayısının yüzde 14'üne denk geldiği İspanya'da ölü sayısı 7 bin 340 olarak açıklanırken, toplam vaka sayısı 85 bin 195'e yükselerek virüsün kaynağı olan Çin'i de geçmiş durumda.