İran'da 2. Dalga Paniği! Ölü Sayısı Yine Yükseldi

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 24 saat içerisinde 221 kişi daha artarak 12 bin 305'e yükselirken, salgının başlangıcından bu yana en yüksek ölü sayılarının açıklanmaya başlandığı ülkede önlemlerin tekrar gündeme gelebileceği kaydedildi.

İran'da 2. Dalga Paniği! Ölü Sayısı Yine Yükseldi

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, kovid-19 salgını nedeniyle İran genelinde 24 saatte 221 kişinin öldüğünü, 2 bin 79 yeni vakanın tespit edildiğini açıakladı. Salgında bugüne kadar en yüksek ölü sayısı 200 olarak açıklanmıştı. İran'daki son durum ikinci dalganın daha ne kadar ağırlaşabileceği tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Koronavirüsün merkezi konumunda yer aldığı dönemlerde dahi bu kadar fazla can kaybı vermeyen İran'da şimdiye kadar 1 milyon 897 bin 803 test yapıldığı, Huzistan, Doğu ve Batı Azerbaycan, Kirmanşah, Hürmüzgan, Buşehr, Rezevi Horasanı ve İlam eyaletlerinin en tehlikeli yerler olduğu belirtildi. Tahran'da artan ölü ve vaka sayılarının ardından başkentteki tüm spor faaliyetleri 10 gün durdurulmuştu. Yeni önlemlerin de getirilmesi söz konusu.