İngiltere'de Aşı Sıralaması Planlaması Belli Oldu! Kraliçe İkinci Grupta Yer Alacak

İngiltere'nin koronavirüs aşısının hazır olması durumunda hazırladığı eylem planı netleşti. Aşıda önceliğin yaşlılar olacağına yer verilen açıklamada, düzenlemede kraliçe II. Elizabeth'in yaş grubu nedeniyle ikinci sırada yer alacağı netleşti.

İngiltere'de Aşı Sıralaması Planlaması Belli Oldu! Kraliçe İkinci Grupta Yer Alacak

Çin'in Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve milyonlarca insanın hayatını mahveden koronavirüs aşısı için çalışmalar devam ediyor. İngiltere, aşı önceliği konusunda planlamasını yaptı. Buna göre, İngiltere'de öncelik bakım evlerinde yaşayan insanlar olacak, Kraliçe 2. Elizabeth başta olmak üzere ingiliz kraliyet üyeleri ayrıcalıklı olmayacak. Aşıda öncelik, yaşlılardan sonra sağlık personellerinin olacak.

Kraliçe Elizabeth , 80 yaş ve üstü grupta yer aldığı için ikinci grupta yer alacak. Kısıtlama önlemlerinin yeniden hayata geçirildiği ülkede, 24 saatte 532 kişinin daha koronavirüs nedeniyle öldüğü, bu sayının son 6 ay içerisinde ülkede görülen bir gün içerisindeki en fazla can kaybı olduğu kaydedildi. İngiltere, 1 Milyon 233 bini aşan vaka sayısı ile dünya genelindeki vaka sayısı bakımından 8. sırada yer alıyor.