İngiltere'de Koronavirüs Karantinasını Delenlere 10 Bin Sterlin /97 Bin 616 TL) Ceza Verilecek

Birleşik Krallık hükümeti, İngiltere'de koronavirüs testi pozitif çıkan ve kendilerini izole etmeleri istenen kişilerin karantina kurallarını çiğnemeleri durumunda 10 bin sterlin (yaklaşık 97 bin 616 Türk lirası) para cezasına çarptırılacaklarını açıkladı.

İngiltere'de Koronavirüs Karantinasını Delenlere 10 Bin Sterlin /97 Bin 616 TL) Ceza Verilecek

Koronavirüs takip sistemi tarafıdnan virüse yakalanmış kişilerle yakın temasta olduğu belirlenenlerin de kendilerini izole etmesi gerekliyor. Bu kişiler için de izolasyon kuralı ihlali durumunda 10 bin sterlin tutarında ceza söz konusu olacak. Kişilerin karantina ihlallerinin başlangıcında 1000 sterlin ceza alacağı, ihlal tekrarında 10 bin sterline kadar ceza alacağınqa yer verilen açıklamada, ilgili düzenlemelerin 28 Eylül'de yürürlüğe gireceği kaydedildi.

KURALLARA UYULMASI HALİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VERMEYİZ

Birleşik Krallık hükümeti, yeni düzenlemelerin İngiltere dışında İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda idareleri tarafından da benimsenmesini bekliyor. Konuya dair BBC'ye konuşan Hancock, herkesin kurallara uyması halinde ülke genelini kapsayacak sokağa çıkma kısıtlamalarının olmayacağını belirtti. İngiltere'de artan vakaların ardından tekrar sokağa çıkma kısıtlaması gündeme geldi.

İSRAİL'DE YENİDEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULAMALARINA GEÇİLDİ

İsrail'in korontavirüs vaka artışlarından sonra tekrar karantina kararları almasının ardından diğer ülkelerde de benzer uygulamaların hayata geçirebileceği belirtiliyor.