İlk Ölüm Haberi Sonrası Türkiye'de Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilir mi? 2020

Son dakika haberi: Corona virüsten ilk ölüm haberi sonrası sokağa çıkma yasağı ilan edilir mi? sorusu araştırılmaya başlandı. Peki Türkiye'de sokağa çıkma yasağı ilan edilir mi?

İlk Ölüm Haberi Sonrası Türkiye'de Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilir mi? 2020

Corona virüsten ilk ölüm haberi sonrası vatandaşların en çok merak ettiği konu, sokağa çıkma yasağı ilan edilir mi ? konusu oldu. Peki sokağa çıkma yasağı ilan edilir mi? 

Corona virüsten bir kişi hayatını kaybetti. 89 yaşındaki bir kişi , Çin temaslı bir çalışanından kaptığı virüs nedeniyle kurtarılamadı. Haberi sesi titreyerek veren Bakan Koca, vatandaşların tedbirlere en az 1,5 - 2 ay uyması gerektiğini , bu ügnlerin geçeceğini söyledi. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI TARTIŞMALARI

Sosyal medya üzerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilsin paylaşımları yüz binleri buldu. Bu paylaşımlar sonrası açıklama Cumhurbaşkanlığı 'ndan geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun , sokağa çıkma yasağı iddiaları ile ilgili şunları söyledi:

 "OHAL ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı getirileceği, seyahat kısıtlaması olacağı söylentileri gerçeği yansıtmamaktadır."

BİLİM KURULU ÜYESİNDEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI

Prof. Dr. Ateş Kara şu ifadeleri kullandı:

"Bizim ülkemizdeki rakam hala çok sınırlı sayıda. Önümüzde bir Singapur örneği var. Onlar bu işi çok sıkı tuttular ve çok az vaka sayısıyla bu dönemi geçmeyi başardılar. Biz bugüne kadar ötelemede çok başarılıydık, dünyada neredeyse hiçbir ülkenin yapamadığını yaptık. Türk insanının isteğiyle ve başarısıyla biz bu rakamı çok aşağıda tutabiliriz. Bizim bunu anlatmamız lazım. Bizim kendi vatandaşlarımızına ne kadar az dışarı çıkarlarsa bu işin o kadar kolay olacağını söylememiz gerekiyor. Bunları hep beraber yapabilirsek başaracağız. Baktık olmuyor rakamlar çok hızlı artıyor, o zaman biz İtalya'yı beklemeden veya Almanya örneğini gördüğümüz gibi onu beklemeden o uygulamayı da getirebiliriz. Bilim Kurulu olarak biz bunu önerebiliriz ama ne zaman önerilebilir onu vaka sayılarına bakarak söyleyebiliriz. Bugün bizim için önemli olan şu; Birincisi, ben vakayı erken yakalayabiliyor muyum? İkincisi, muhtemel virüs bulaştırdığı kişileri yakalayıp izole edebiliyor muyum?" 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Türkiye 'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmedi. Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu, zorunlu olmaması durumunda vatandaşların dışarı çıkmamasını istedi. 

Peki sizce sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Sokağa çıkma yasağı anketi için  TIKLA KATIL

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HAKKINDA AÇIKLAMA GELİNCE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN