İlk Defa Açıklandı: Koronaya Karşı Yeni Önlem

Son dakika haberi: Bristol Üniversitesi Diş Hekimliği Profesörü Martin Addy bir son dakika açıklaması yaptı ve diş fırçalamanın koronavirüse etkisine yer verdi.

İlk Defa Açıklandı: Koronaya Karşı Yeni Önlem

Son dakika haberi: Koronayı azaltmak için yeni önlem açıklandı.

Bristol Üniversitesi 'nden koronavirüsle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Üniversitenin Diş Hekimliği Profesörü Martin Addy, yaptığı son dakika açıklamasında diş macununun hastalığı yakalama veya ağızdan yayma şansını azaltabileceğini söyledi ve diş fırçalamanın önemine değindi..

Diş macununun antimikrobiyal etkisinin sadece üç ile beş saat sürdüğünü söyleyen Addy, bu konuda vatandaşlara dikkat çeken uyarıda buludu.

Anrimikrobiyalin etkisinin üç ile beş saat arasında etkisini gösterdiğini ifade eden Addy, bu nedenle kişilerin, dışarı çıkmadan önce diğer insanlarla temas halinde etkinin en aza indirgenmesi için dişlerini fırçalamasını gerektiğini, diş fırçalamaya özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. .

KAÇ SAAT KORUYOR

Profesör Martin Addy, koronavirüse karşı alınacak önlem ile ilgili  yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bilim insanları, ağız ve burun kaplamalarını destekleyen Covid-19'un yayılmasında tükürük damlacıklarının rolünü vurguladı. Diş macunu, corona virüse karşı önerilen el yıkama jellerinde bulunanlarla aynı temizlik maddelerini içerir. Diş macununun ağızdaki antimikrobiyal etkisi üç ile beş saat devam eder ve böylece tükürükteki viral yükü veya ağza giren virüslerin neden olduğu enfeksiyonu azaltır."

Koronaya karşı tedbirleri, önlemleri en üst seviyeye çıkarmak isteyen vatandaşların, evlerinden çıkmadan önce dişlerini fırçalaması gerektiği belirtildi. Profesör Martin Addy açıklamasında, “İnsanların çoğu karantinadan etkilendiği için egzersiz, alışveriş vb durumlardan evden hemen ayrılmadan önce dişler fırçalanabilir. Sağlık çalışanları da koruyucu ekipmanları giymeden hemen önce dişlerini fırçalasınlar." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA