İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Uluslarası Dayanışma Çağrısı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dünyanın bir çok ülkesinde binlerce kişinin hayatını kaybetmesine, binlerce kişinin de yoğun bakıma alınmasına neden olan yeni tip koronavirüs pandemisine ilişkin tüm dünyanın ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Uluslarası Dayanışma Çağrısı

İletişim Başkanı Altun, sosyal emdya hesabından kornavirüs ile mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs ile mücadele konusunda, Türkiye'nin ulusal adımlarını koordine etmesinin yanı sıra küresel bir yanıt ortaya koymaya yönelik çabaları da arttırmak için gayret sarf ettiğini söyleyen Altun, "Türkiye koronavirüs ile etkili ve sert şekilde mücadele ediyor. Erkenden tedbir aldık ve farklı senaryolara hazırlandık. Sağlık sistemimiz, tarihi salgın koşullarıyla karşılaşıldığında, birçok ülkeninkinden çok daha dayanıklı olduğunu kanıtlamıştır" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin, sağlık sorunlarını ele alırken, koronavirüsün ekonomik etkisi ve uluslararası koordinasyonu artırmak için dış politikayı da etkin şekilde kullandığını vurgulayan İletişim Başkanı Altun'un açıklamasında ayrıca şu ifadeler görüldü:

"Sağlık krizi yönetimi, sıkı güvenlik önlemleri ve ekonomik destek ile el ele olmalıdır. Uluslararası dayanışma, dünyada etkilemediği tek bir yer bırakmayan bu ölümcül virüsle mücadele karşısında olmazsa olmazdır. Bu virüsün, ülkeleri küresel iş birliğini sekte uğratacak yeni sınırlar çizmeye itmesine izin vermemeliyiz. Virüsün ulusları izole edilmiş toplumlara dönüştürmesine izin vermemeliyiz. Çeşitli yer ve forumlarda uluslararası dayanışma ve küresel iş birliği çağrısında bulunmaya devam edeceğiz