İlçe Alarmda: Mutasyonlu Virüsün Olduğu Mahalle Karantinaya Alındı

Son dakika haberi: İngiltere'de mutasyona uğrayan ve hızlı yayılan virüs bir ilde daha görüldü. Mutasyona uğrayan koronavirüs nedeniyle bir mahalle karantinaya alındı.

İlçe Alarmda: Mutasyonlu Virüsün Olduğu Mahalle Karantinaya Alındı

Bir ilçede mutasyona uğramış virüs: Mahalle karantinaya alındı.

Koronavirüs İngiltere'de ve bazı ülkelerde mutasyona uğradı. Daha hızlı yayılan mutant koronavirüs ile ilgili harekete geçildi ve Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada mutasyona uğrayan koronavirüsün görüldüğü bir diğer ülke olan Brezilya ile uçuşların durdurulduğunu söyledi. 

BİR İLÇEDE DAHA GÖRÜLDÜ

Diyarbakır'dan gelen son dakika bilgisine göre mutasyona uğrayan koronavirüs, Lice'de Dernek Mahallesi'nde bazı kişilerde görüldü. Mutasyona uğrayan koronavirüsün görülmesi sonrası mahalle karantinaya alındı ve mahalleye 14 gün boyunca giriş çıkışların kapatıldığına yer verildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Live Kaymakamlığı,  "İlçemiz Dernek Mahallesi mutasyonlu koronavirüs nedeniyle 14 gün süreyle karantina altına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

ÜLKELER

Sağlık Bakanı Mutasyona uğrayan koronavirüsün görüldüğü ülkelerle ilgili açıklama yaptı ve "Mutasyon sebebi ile İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştı. Bu ülkelere bugün itibariyle artan mutasyonlu virüs kaynaklı vakalar sebebiyle Brezilya da eklenmiştir" dedi.

BİR İLDE DAHA

Tokat'ta 2 koronavirüs hastasına yapılan testte mutasyon tespit edilirken, kent merkezi ve Niksar'daki hastaların aile fertlerine de hastalığın bulaştığı, toplam tespit edilen mutasyon virüs vakasının 10 olduğu kaydedildi.