İki Profesör Sosyal Medyada Birbirlerine Girdi! Koronavirüste Maske Önemsiz Mi?

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu ile Prof. Dr. Mehmet Ceyhan arasındaki maske tartışması sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

İki Profesör Sosyal Medyada Birbirlerine Girdi! Koronavirüste Maske Önemsiz Mi?

İkili arasında Prof. Dr. Ceyhan'ın maske konusunda daha önce yaptığı tartışmanın Prof. Dr. Çilingiroğlu tarafından paylaşılmasının ardından tartışma çıktı. Prof. Dr. Çilingiroğlu, Ceyhan'ın daha önceki açıklamalarını hatırlatarak, "Mehmet hocam önceden maske takılmasın diyenlerdendiniz? Şimdi takın diyorsunuz? Bilim mi değişti, siz mi anlayamadım? Yani bulaşıcı üst solunum yolu enfeksiyonlarında en basitinden maske takmıyorsunuz öylemi? Bu ne biçim enfeksiyon kontrolüdür? Hocam?" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ceyhan ise bu soruya sert yanı verdi. Prof. Dr. Ceyhan'ın cevabında şu ifadeler görüldü: 

1. Solunum yoluyla bulaşan her hastalıkta topluma maske taktırılmaz. Bulalışıcı hastalıkların kontrolu dersime girmemişsin herhalde

Maske virusu taşıyan takarsa daha çok koruyucudur (yüzde 90×30)

Sağlık çalışanlarının maske bulamadığı bir dönemde topluma bu veriyle maske tak demek ancak senin gibi cahillerin işi olabilir

Basının ilgisini çekmek için birilerine sataşmak, soytarılık yapmak, dört üniversiteden profesörlüğüm var gibi yalanlara başvurmaya gerek yok.

Hacettepe’den iyi hekimler çıkar ama arada senin gibiler de çıkıyor işte. Üzgünüm.

Seni adam yerine koyup cevap yazmazdım ama, şunu söylemeliyim. Senin gibi olmayan ünvanlar kullanan, bilim adamlığından nasibini almamış, bilimi göbek atmak sanan birinin mezuniyetine katkıda bulunduysam, ondan uyanırım sadece. Bilimle ilimin farkını oku.

ÇİLİNGİROĞLU,, "SİZLERDEN DİREK EĞİTİM ALMADIM"

Prof. Dr. Çilingiroğlu'nun Ceyhan'a yanıtında ise, "Bilim insanıyız. Yayınlarımız araştırmalarımız ortada. Sizlerden direk eğitim almadım yani üzerimde emeğiniz yok. Maske işine gelince keşke benden önce takın deseydiniz. Ama yanıldınız diğerleri gibi. O nedenle dediklerinizin benim için hiç bir önemi yok." ifadelerini kullandı.