İçişleri Bakanlığı'ndan Sokağa Çıkma Yasağı Öncesi Yeni Genelge! İlk Defa Bu Hafta Sonu Açık Olacak

İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında yapılan görüşmeler kapsamında, 1 Mart günü vergi dairelerinde yoğunluk yaşanmaması için 81 İl Valiliğine vergi borcu ödemesi ve yapılandırılmasına imkan tanınabilmesi için hafta sonuna yönelik genelge gönderildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan Sokağa Çıkma Yasağı Öncesi Yeni Genelge! İlk Defa Bu Hafta Sonu Açık Olacak

Genelgede vergi dairelerinin hafta sonu açık tutulacağı belirtildi. Genelgede , vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7256 sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran vatandaşların peşin veya taksitler halinde ödeyebilecekleri son tarih 1 Mart 2021 Pazartesi günü olduğu hatırlatılarak, vatandaşların talepleri ve daha sonra yoğunluğun önüne geçilebilmesi amacıyla vergi dairelerinin hafta sonu açık tutulacağı kaydedildi.

Bu kapsamda, vatandaşlar, borç yapılandırmaları için vergi daireleri ile ilgili kamu idarelerine gidebilecekler. Ödeme için sokağa çıktıklarını belirten vatandaşlar, ödeme için çıktıklarını gösterir belgeyi yanlarında bulundurmak ve istenildiğinde ibraz etmek kaydıyla sokağa çıkma yasağından muaf tutulacaklar. Ödemelerin yapılacağı vergi daireleri ile kamu idaresindeki görevli personel de kurum kimliklerini göstererek sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulabilecek.