İçişleri Bakanlığı'ndan Koronavirüs Genelgesi! 81 İlde Artık Zorunlu

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Şehir içi toplu ulaşımda HES sorgulama ve konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğuna ilişkin iki ayrı genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan Koronavirüs Genelgesi! 81 İlde Artık Zorunlu

Şehir içi toplu ulaşım araçlarında, kişiselleştirilmiş akıllı seyahat kartı kullanılan şehirler ile ülke genelindeki tüm konaklama tesislerinde HES kodu artık zorunlu. Koronavirüs tanılı ya da temaslı olanların varsa kişiselleştirilmiş seyahat kartları, koronavirüs izolasyon süresi son bulana kadar otomatik olarak askıya alınacak. Bu kişiler konaklama ve seyahat imkanlarından faydalanamayacaklar. Kişiselleştirilmiş seyahat kartları, izolasyon sürecinin sona ermesinin ardından otomatik olarak kullanıma açılacak. Kişilerin bunu açmak için başvuru yapmasına gerek olmayacak. Genelgeler ile ulaşımda ve konaklamada oluşabilecek risklerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

KORONAVİRÜS BİLİM KURULU TOPLANIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında koronavirüs bilim kurulu bugün saat 17.00'de toplanacak. Toplantıda alınacak yeni tedbirler ve tedbirlerle gelinen son durumun değerlendirilmesi, toplantının ardından da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın basın açıklaması yapması bekleniyor.