İçişleri Bakanlığı'ndan Açıklama Geldi! 65 Yaş Üstü Seyahat İzni için 2.5 Saatte Rekor Başvuru

İçişleri Bakanlığı'nca 65 yaş üstü memleket iznine ilişkin yeni açıklamalar art arda geldi.

İçişleri Bakanlığı'ndan Açıklama Geldi! 65 Yaş Üstü Seyahat İzni için 2.5 Saatte Rekor Başvuru

e-Başvuru sistemi ve alo 199 vefa destek hattı üzerinden kısa sürede gelen başvurulara ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanlığı, 65 yaş üzeri vatandaşlardan memleket izni için 29 binin üzerinde başvuru alındığı, refakatçiler dahil edildiğinde toplam 62 bin 949 kişinin memleket iznine başvurduğu kaydedildi.  Bakanlık açıklamasında, 65 yaş ve üzeri vatandaşların en az 1 ay boyunca dönmemek ve gittikleri yerlerde koronavirüs tedbirlerine uymaları kapsamında seyahat izni alabilecekleri hatırlatılarak, başvuruların Kaymakamlık ve e-devlet üzerinden yapılabildiği, toplu taşımada HES kodunun da gerekli olduğu kaydedildi. 

DÜN GENELGE YAYIMLANMIŞTI!

İçişleri Bakanlığı'nca 81 il valiliğine gönderilen genelgede vatandaşların başvuru yapabilecekleri kanallar ile sürece ilişkin bilgiler yer almıştı.

GENELGEDE DİKKAT ÇEKEN HUSUSLAR:

Seyahat izin belgesi" talepleri  e-Devlet, İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sistemi ve Vefa Destek Hattı üzerinden yapılabilecek.

Genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, izin belgesi almak ve en az 30 gün kalmak şartıyla istedikleri yere gidebilecek.

Toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edeceklerin otogarlarda yoğunluk oluşturmaması için gerekli tedbirler alınacak, mağduriyete neden olunmayacak.

65 yaş ve üzeri olanların, gidecekleri yerlerde de 22 Mart'ta yayımlanan genelge kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları devam edecek.

Genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara seyahatlerinde refakat edecek kişiler, 72 saat içinde geri dönebilecek.