İçişleri Bakanlığı'ndan Koronavirüs Önlemleri Kapsamında Yeni Genelge

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 İl Valiliğine gönderilen koronavirüs genelgesine göre, bu gece yarısından itibaren restoran ve lokantalarda müzik çalınması yasaklandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan Koronavirüs Önlemleri Kapsamında Yeni Genelge

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Akademisi Mezuniyet Töreninde konuşuyor. Burada, koronavirüs salgınına dair yeni önlemler alındığını ve alınan önlemlere ilişkin genelgenin İl Valiliklerine gönderildiğini açıklayan Süleyman Soylu, saat 00.00'dan sonra 81 ilde kafe ve restoranlarda müzik yayınının sona ereceğini belirtti.

Bakan Soylu, "Bakan Soylu, "çık alanların tamamında, toplu taşımalarda artık maske istisnası söz konusu değildir. Genel sağlığımızı muhafaza etmek zorundayız. Tüm tedbirler, maskesiz herkese ceza yazılması gerektiğini ifade ettik. Kısıtlamalarla karşı karşıya kalmamak için tedbir almak zorundayız. Minibüs, otobüste ayakta yolcu almak yasak. Bu gece saat 00.00'dan itibaren 81 vilayette kafeterya, restoran gibi yerlerde hem canlı müzik, hem de kasetten müzik olmayacak. Genelgeyi valiliklere gönderdik. Derhal uygulanmaya başlayacak." şeklinde konuştu."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu taşımaya ilişkin de dün değerlendirmelerde bulunmuştu. Erdoğan, "Vatandaşlarımızdan temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde uymalarını bekliyoruz. Her ilimizde ihtiyaçlara göre ilave tedbirler alıyoruz. Kafe ve Restoranlar çok daha sıkı denetlenecek. Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına izin verilmeyecek. Riskli illerde il hıfzıssıhha kurulu kararlarıyla kapasite kısıtlamasına gidilebilecektir. Esnek ve kademeli mesai usullerinin yaygın şekilde tatbiki sağlanacaktır. Bilindiği gibi Sağlık Bakanımız, salgının seyriyle ilgili her hafta bilgilendirme yapıyor." ifadelerini kullanmıştı.