İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Açıklama : Marketler ve Fırınlarda Kalabalığa Gerek Yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 il için alınan sokağa çıkma yasağına ilişkin katıldığı canlı yayında vatandaşları sakin olmaya davet etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Açıklama : Marketler ve Fırınlarda Kalabalığa Gerek Yok

Alınan kararla ilgili 'herkese sakin olma' çağrısında bulunan Süleyman Soylu, "Marketlerde veya birtakım fırınlarda oluşturulan bu kalabalığa gerek olmadığını, herkesin sakin olması gerektiğini ifade ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sokağa çıkma yasağına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Alınan yasağın sadece 48 saat için geçerli olduğunu söyleyen İletişim Başkanı, "Bu 31 ilimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın haftasonu uygulanacak sokağa çıkma yasağına paniğe kapılmadan uymalarını, öncesinde ise sosyal mesafenin azalmasına sebep olacak davranışlardan kaçınmalarını önemle rica ediyoruz.Bu geceden itibaren 31 ilimizde uygulanacak sokağa çıkma yasağı sadece 48 saatliğine olup; fırın, eczane gibi vatandaşlarımızın acil ya da temel ihtiyaçlarının karşılanacağı işletmeler bu yasak sırasında faaliyetlerine devam edecektir." dedi.