HES Mobil Uygulaması Nedir? Nasıl İndirilir? İşte Korona Yoğunluğu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında tüm vatandaşların Hayat Eve Sığar adlı mobil uygulamayı indirmesini istedi. Peki HES nedir? Uygulama nasıl indirilir? İşte detaylar.

HES Mobil Uygulaması Nedir? Nasıl İndirilir? İşte Korona Yoğunluğu

HES nedir? HES Mobil Uygulaması nasıl indirilir?

Bakan Fahrettin Koc,a HES uygulaması ile iligli yaptığı son dakika açıklamasında "Bugüne kadar izolasyonda olması gerektiği halde dışarı çıkmaya teşebbüs eden yaklaşık 140 bin kişi bu sistemle engellenmiştir." dedi.

HES uygulamasının indirilmediği cep telefonu kalmamalı."

HES UYGULAMASI NEDİR?

Hayat Eve Sığar isminin kısaltılışı olan HES , coronavirüs ile hayatımıza girdi. Koronavirüsün başlamasınını ardındna Sağlık Bakanlığı bu uygulamayı hazırladı. Hazırlanan bu uygulama Play Store ve AppStore 'de ücretsiz olarak indirilebiliyor.

YOĞUNLUĞA NASIL BAKILIR?

Hayat Eve Sığar uygulamasını akıllı telefonuınuzadan indirin. Play Store ya da AppStore üzerinden uygulamayı indirdikten sonra uygulamayı açın ve kaydınızı oluşturun.

Uyglamayı indirip kayıt açtıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak. Burada alt menüde bulunan YOĞUNLUK linkine tıklayın.

Daha sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak. Burada , sol tarafta yuvarlak içindeki harita kısmına tıklayın ve çevrenizdeki corona vaka yoğunluğuna göz atın.

KORONA HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN