Hatay Valiliği'nden Koronavirüs Konusundaki Provakatif Paylaşımlara İlişkin Açıklama Geldi

Hatay Valiliği, bazı sosyal medya hesapları üzerinden kısa sürede yayılan, 'Alevilerin nüfusunu azaltmak için gizli örgütler devlet izniyle virüs bulaşmış kişileri Hatay'ın ilçelerine göndermeye başladı' şeklinde yalan haber hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

Hatay Valiliği'nden Koronavirüs Konusundaki Provakatif Paylaşımlara İlişkin Açıklama Geldi

Sosyal medya hesabından yapılan provakatif paylaşımlara ilişkin Hatay Valiliği'nce yapılan açıklamada, "Vatandaşların salgın nedeniyle evlerinde geçirdiği bu sıkıntılı süreci fırsata çevirmeye çalışan bazı provokatörlerin sosyal medya hesaplarından yaydıkları 'Hatay'ın Defne, Samandağ, Arsuz ilçelerinde Alevilerin nüfusunu azaltmak için gizli örgütler devlet izniyle virüs bulaşmış kişileri Hatay'ın ilçelerine göndermeye başladı. Milletvekillerimiz gizli yayılan haberi mecliste konuşulmak üzere acilen toplantıya çağırdı. Arkadaşlar durum ciddi lütfen bu haberi hemen yayalım. Her yerde paylaşalım. Ailenize çevrenize akrabalarınıza hemen haber verin. Şu an hastaneler dolmak üzere ve virüs birçok Alevi vatandaşımıza bulaştı bile. Ne olur hemen yayalım...' şeklinde yapılan yalan haber hakkında yasal işlem başlatılmıştır." denildi.  

Devletin sağladığı huzur ve güven ortamında herkesin kendi inancını özgür bir şekilde yaşadığına dikkat çekilen açıklamada, bu zor günlerde halkı ayrıştırmaya, galeyana getirmeye çalışan provakatörlere izin verilmeyeceğine vurgu yapıldı.