Harvard Üniversitesi'nden Korkutan Araştırma: Aşı Bulunmazsa 2022'ye Kadar Devam Edecek

Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen bir araştırma, yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle aşı ya da ilaç bulunmaması halinde, 2022 yılına kadar dönem dönem sosyal mesafe uygulamasının uygulanması gerekebileceğini ortaya çıkardı. Harvard Üniversitesinde görevli bilim insanlarının, salgının gidişatı konusunda yaptığı smilasyon modelleme çalışmasının ayrıntıları Science dergisinde yayımlandı.

Harvard Üniversitesi'nden Korkutan Araştırma: Aşı Bulunmazsa 2022'ye Kadar Devam Edecek

Covid-19'un soğuk aylarda daha bulaşıcı olacağına varsayan bilim insanları, aşının bulunmamasıo halinde 2022'ye kadar hastalerin dolup taşmasının engellenmesi için sosyal mesafe uygulamasının dönem dönem tekrarlanmasının gerekebileceğini , bir kereliğe mahsus tecritin bu durumu engelleyemeyeceği vurgulandı.

Araştırma ekibinden Kissler, "ABD'de SARS CoV-2 vakasını yoğun bakım kapasitesi limitleri içinde tutmak için bir kereliğe mahsus sosyal mesafe önlemlerinin büyük ihtimalle yetersiz olacağı bulgusunu elde ettik.Diğer tedavi çeşitlerinin yokluğunda zaruri olan aralıklarla sosyal mesafe dönemleri gibi görünüyor." ifadelerini kullandı. Çalışmada ayrıca bir modellemede, aralıksız sosyal mesafenin toplum bağışıklığının geliştirmesine engel olmakta çok etkili , bu açıdan da olumsuz olabileceği görüldü. Yeni tip koronavirüs vaka sayısı dünya genelinde 2 milyonu geride bırakırken virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 129 bin 100 oldu.