Hamilelere Uyarılar Art Arda Geldi! Mutant Virüs Tehditi Büyüyor

Koronavirüste mutant tehditi günden güne artış gösterirken, mutant virüsle birlikte hem gençlerde hem de hamillerde ölümlerde artış görülmeye başlandı. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve 3 milyondan fazla insanın ölümüne milyonlarca insanın da hastanelerde tedavi görmesine neden olan koronavirüste mutantlar da tehlikenin boyutunu yükseltiyor.

Hamilelere Uyarılar Art Arda Geldi! Mutant Virüs Tehditi Büyüyor

Zaman içerisinde çeşitli bölgelerde vaka sayılarının artmasıyla birlikte virüsün mutasyona uğraması sonucunda virüsün etki alanları da değişiklik göstermeye başladı. İlk tespit edilen virüste daha yoğun şekilde yaşlılar etkilenirken, daha sonra çıkan varyantlarda gençler de tehdit altına girmişti.  Hint ve ingiliz varyantlarının yanı sıra Güney afrika varyantları da milyonlarca insanı tehdit etmeye devam ediyor.

Uzmanlar, mutantların ardından özellikle hamile vakaların vefatlarında artış gözlemlendiğini, hamilelerin bu süreçte daha dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. Yine genç ve çocuk ölümlerinde de mutantlardan önceki döneme göre büyük artış gözlemlendi. Ülkemizde şimdiye kadar hint mutantı sadece İstanbul'da görülse de bu mutantın yayılmış olabileceği de belirtiliyor.

Vaka sayılarının 30 bin civarında seyretmesi de ülkemize özgü bir mutantın ortaya çıkabileceği tehlikesini de beraberinde getiriyor.