Habertürk Yazarı Sevilay Yılman: Bu kapanmada da, olan yine gariban esnafa, fakire fukaraya oldu!

Habertürk Yazarı Sevilay Yılman, Habertürk'ün bugünkü köşe yazısında tam kapanma sürecine ilişkin eleştirilerde bulundu.

Habertürk Yazarı Sevilay Yılman: Bu kapanmada da, olan yine gariban esnafa, fakire fukaraya oldu!

Mevcut durumun tam kapanma olmadığını, yarım kapanma dahi olmadığını yazan Sevilay Yılman, İstanbul'da kendisinin de oturduğu bölgede yoğunluk olduğunu, bir kaç dükkan hariç neredeyse tüm işletmelerin açık olduğunu, trafiğin yoğunluğunun sürdüğünü, özellikle turistlerin fazlalığına vurgu yaparak, "Evlerde durum ise fecaat. Ha bu arada durumu azıcık kurtaran, orta halliler uyanıklık yaptı ve kaptı çoluğunu çocuğunu ya yazlığına kaçtı ya memleketindeki köyüne… Onun üstündekiler de… Yani yalısında, bahçeli villasında oturma imkanı olanlar… İnstagram’da yaptıkları paylaşımlardan görüyoruz ki; oturan oturuyor keyifli keyifli… İstemeyenler de 18 gün rezervasyon yaptırdığı beş yıldızlı otelde “Pandemi Tatilinin” tadını çıkarıyor. Hatta dün duydum ki; bunlardan tekne sahibi olanların bir kısmı da arkadaş grubu yapıp denize bile açılmış… Büyük bir ihtimalle Yunan adalarına filan seyir halindeler şu anda. Allah keyiflerini bozmasın ama onlar bu keyif halindeyken büyük şehirlerde kalanların durumu fena!" ifadelerini kullandı.  

Kapanmada olanın esnafa , fakire fukaraya olduğunu belirten Yılman , "Bu kapanmada da, olan yine gariban esnafa, fakire fukaraya oldu! Günlük sattığı simidin parasıyla evine, çoluğuna, çocuğuna ekmek götüren babaya… Gündelik temizliğe giden ve aldığı o parayla da akşam evinde yemeğini yapan ablalara, teyzelere… Çöpten topladığı kağıdı satarak geçimini sağlayana… Zaten pek iyi değildi durumları. Adeta ceza yerine geçen bu 18 günlük kapatma iyice zora düşürecek. Ne diyeyim? Allah yardımcıları olsun. Allah güç versin, sabır versin, dirayet versin…" ifadelerini kullandı.

Yılman'ın köşe yazısının tamamına https://www.haberturk.com/yazarlar/sevilay-yilman-2383/3057695-bu-nasil-kapanma-yahu-demeyin-artik adresinden erişilebilir.