Güzide Sofi Olayının Detayları Belli Oldu

Son dakika haberi: Güzeide Sofi olayında detaylar belli oldu. Karantinaya giden araçtan polisler tarafından indirilen ve makam aracı ile götürülen Güzide Sofi olayı için soruşturma başlatıldı.

Güzide Sofi Olayının Detayları Belli Oldu

Karantinadan kaçırmanın cezası.

Avrupa 'dan Türkiye 'ye gelen ve karantina altına alınması için otobüsle belirlenen yerlere götürülen bir kadın , yarı yolda polisler tarafından otobüsten alınmıştı. 

Tepkiler arasında otobüsten alınan kadın, makam aracına bindirilmiş ve götürülmüştü. Görüntülerin sosyal medya üzerinde kısa sürede yayılması sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu devreye girdi ve işlem başlattı. 

Mührü kıran Vali Yardımcısı Şanlı 'nın talimatıyla otobüse binen polisler yolcular arasında bulunan Güzide Sofi isimli kadını otobüsten indirdi ve Şanlı 'nın makam  otobüsten indirerek Şanlı'nın makam aracına bindirmişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sosyal medya üzerinde kısa sürede yayılan ve büyük tepki çeken görüntüler sonrası İçişleri Bakanlığı ile KKTC 'li yetkililer açıklama yaptı.  Güzide Sofi 'nin KKTC 'li bir üst düzey bürokratın kızı olduğu öğrenildi.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Gazisomanpaşa Başsavcılığı da ayrı ayrı adli soruşturma başlatmıştı.

Eylem yanlış ve sorumlular hakkında işlem yapılacak açıklamasının ardındna olayla ilgili hem adli hem da idari soruşturma başlatıldı. 

İLK OLARAK MÜLKİ AMİRİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında ilk olarak  İstanbul Havalimanı Mülki İdari Amiri Vali Yardımcısı İsmail Şanlı'nın görev yeri değiştirildi.

BAŞKA YERE ATANDI

Havalimanı 'nın açılmasından bu yana orada Müli İdari Amiri Vali Yardımcısı olarak görev yapan İsmail Şanlı , buradan Valiliğe alındı. 

Görevine ise İçişleri Bakanlığı'nda Mülkiye Müfettişi olarak görev yaparken geçtiğimiz Kasım ayında birinci sınıf mülki idare amirliğine yükselen Hakan Hakyemez getirildi.

"VERİLEN EMİRLERE UYDUM" DEDİ

Edinilen son dakika bilgileriene göre Vali Yardımcısı, olayla ilgili yakın çevresine "ben sıralı emire uydum" dediği öğrenildi.

KORONA TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Olaydan birkaç gün sonra rahatsızlık yaşayan bu kişi, daha sonra Covit 19 testi yaptırdı. Test yaptıran  Şanlı'nın  corona testinin de pozitif çıktığı ve karantinaya alındığı ileri sürüldü.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA