Güney Afrika Mutasyonu, Pfizer Aşının Etkisini Azaltıyor

Son dakika haberi: Koronavirüs aşısı ile ilgili üzen bir açıklama geldi. İlk acil kullanım onayı alan Pfizer aşısının güney Afrika mutasyonu karşısında etkisinin az olduğuna yer verildi.

Güney Afrika Mutasyonu, Pfizer Aşının Etkisini Azaltıyor

Son dakika: Korona aşısında korkutan açıklama: Mutasyon etkisini azaltıyor.

Almanya'da bulunan BioNTech/Pfizer aşısı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada bu aşının Güney Afrika'da mutasyona uğrayan koronavirüs karşısında etkisinin azaldığına yer verildi. 

Laboratuvar'da yapılan deneylerde koronavirüs aşısının Güney Afrika mutasyonu karşısında 2/3 oranında daha az antikor oluşturduğunun tespit edildiğine yer verildi. Söz konusu anrikor oranı, Amnerika'daki klinik deneylerde elde edilen karşılaştırılmaya dayandırıldı ve daha az antikor üretildiğine yer verildi. 

Güney Afrika, Oxford-AstraZeneca tarafından bulunan aşının, mutasyon karşısında etkisiz sonuçlar alınması üzerine durdurmuş ve çalışmalar daha da derinleştirilmişti.

46 BİN ÖLÜ

Güney Afrika ülkelerinde koronavirüs vaka sayısı 1.5 milyon olarak açıklandı ve 46 bin kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. .

New England Tıp Dergisi üzerinden yayımlanan araştırma sonucunda , antikor oluşturmada aşının 1/3 oranında etki gösterdiğine devam ettiğine yer verildi. 

BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

1/3 oranında etki eden aşının 2/3 oranında etki etmemesi , virüsün etkisiz hale getirilip getirilmeyeceği konusunda belirsizliğin devam edeceği öğrenildi. Bu konuda klinik kanıtlar buunmadığı açıklanmıştı.  Yapılan açıklamada, bir mutasyonun aşının oluşturduğu korumayı ciddi oranda azalttığının tespit edilmesi ihtimaline karşı güncellenmiş bir aşı üzerine yatırımların ve temasların devam ettiği de ifade edildi.

İLK AŞI OLMUŞTU

Söz konusu BioNTech/Pfizer aşısı, acil kullanım onayı alan ilk aşı olmuştu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA