Güncel Türkiye Koronavirüs Yoğunluk Haritası Açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir son dakika açıklaması yaptı. Koca yaptığı açıklamada korona yoğunluk haritasını paylaştı.

Güncel Türkiye Koronavirüs Yoğunluk Haritası Açıklandı

Koronavirüs yoğunluk haritası.

Korona virüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs yayılma haritasının yoğunluklara göre dağılımını paylaştı. 

İşte Fahrettin Koca 'nın açıklamaları:

Her yeni vakada hastalığa karşı ağ yeniden kurulmaktadır. Erken tanılarla yayılma önlenmekte, hem de risk grubundaki bazı kişilerin hayatları kurtarılmaktadır.

Filyasyon çalışması 81 ilimizde yapılıyor. Temaslı takibinin en yüksek oranla sonuçlandığı il %99 ile Zonguldak, En düşük il ise %92 ile Şanlıurfa'dır. 

Vakaların en yoğun olduğu İstanbul'da 1200 filyasyon ekibi görev alıyor.

Türkiye genelindeki toplam filyasyon ekibi sayısı 4600.

Filyasyon çalışmalarının ağırlıklı kısmı aile hekimlerimiz tarafından yürütülüyor. Bu kişilerde belirti olup olmadığı aile hekimleri tarafından araştırılmaktadır. Hekim arkadaşlarımız sıkı bir takip ortaya koymaktadır. 

Koronavirüsle mücadelenin çok iyi organize olmuş uzmanlar tarafından yürütüldüğünü bilin. 

Sağlık ordumuzun işinin başında olduğunu bilin. Tüm bu çabanın size yüklediği sorumluluğu unutmayın. Tedbirlerden taviz vermeyin.

107 Kişi daha hayatını kaybetti. Türkiye'de Can Kaybı 1403'e yükseldi. 

Eğer yönetim becerimizi ve hastalıkla mücadelemizi başarılı şekilde sürdürürsek, daha az görülen ülkeler kısmına kaymış olacağız. Değilse İngiltere, Fransa gibi ülkelere doğru eğilim görülür.

İspanya ve İtalya kendilerine has ayrı bir ülke konumundadır. 

YOĞUNLUK HARİTASI