Fransız Bilim İnsanları: Yeni Tip Koronavirüsün 3 Yeni Belirtisi Ortaya Çıktı!

Yeni tip koronavirüs pandemisiyle tüm dünyanın mücadelesi sürerken, Fransa'daki Ulusal Dermatologlar -Venereologlar Birliği, yeni tip koronavirüsün farklı belirtilerini ortaya çıkardı. Buna göre, Kovid-19 rahatsızlıkları arasında Psödo soğuk yanığı, urtiker ve geçmeyen kızarıklıklar da koronavirüsün belirtileri arasında.

Fransız Bilim İnsanları: Yeni Tip Koronavirüsün 3 Yeni Belirtisi Ortaya Çıktı!

En sık görülen kovid-19 belirtileri arasında ateş, halsizlik, kuru öksürük ve nefes darlığı gösteriliyor. Fakat bu belirtiler yeni tip koronavirüsü doğrulamak için tek başına yeterli değil. Doğru tespit için test yapılması gerekiyor. Fransız Dermatologlar yeni tip koronavirüsün yol açtığı belirtilere sahte soğuk yanığı, ürtiker ve geçmeyen kızarıkları da ekledi.  Doktorlar, daha önce ölümcül virüsün farklı belirtileri olabileceğini açıklamıştı.

ABD'de bir hastanın kovid-19 nedeniyle nadir bir beyin hastalığı geliştirmiş olabileceği öne sürülmüş, dünya genelinde bir çok doktor da bazı kovid-19 hastalarının ani tat ve koku körlüğü yaşadığını bildirmişti. Ülkemizde de rastlanan bir çok vakanın söz konusu ani tat ve koku körlüğü belirtileri gösterdiği kaydedilmişti. Kovid-19 ile ilgili son gelişmeler, uyarılar ve daha fazlasına Sağlık Bakanlığı'nın resmi sayfasından erişilebileceği gibi DSÖ'nün sosyal medya hesaplarından da erişim sağlanabilir.

DSÖ tarafından yapılan son bilgilendirmede, "Kişiler herhangi bir semptom göstermeye başlamadan 1 - 14 gün öncesinden hastalığa yakalanmış olabilirler. Koronavirüs hastalığının (COVID-19) en yaygın semptomları ateş, yorgunluk ve kuru öksürüktür. Çoğu kişi (yaklaşık %80) özel bir tedaviye ihtiyaç duymadan iyileşmektedir. Nadir olarak bu hastalık ağır seyredebilir ve hatta ölümcül olabilir. Yaşlılar ve başka sağlık sorunları (astım, diyabet veya kalp hastalığı gibi) olan kişilerin koronavirüs hastalığını ağır geçirme olasılığı daha yüksek olabilir." denilmişti.