Fransa'da AstraZeneca Krizi Büyüyor! Koronavirüs Aşısından Sonra Ölen Kişinin Ailesi Suç Duyurusunda Bulundu

Koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana en fazla umut bağlanan kovid-19 aşılarından birisi olan AstraZeneca aşısındaki krizin giderek büyüdüğü bildiriliyor.

Fransa'da AstraZeneca Krizi Büyüyor! Koronavirüs Aşısından Sonra Ölen Kişinin Ailesi Suç Duyurusunda Bulundu

Aşıyı yaptıranlarda görülen yan etkilerle ilgili büyük soru işaretleri dün Avrupa İlaç Ajansınca cevaplanmıştı. Fransa'da yaşanan bir ölüm ve ardından yapılan suç duyurusu ise gündeme bomba gibi düştü.  Son haftalarda koronavirüs aşı tartışmalarının odaklarından biri haline gelen AstraZeneca ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Astrazeneca'ya ilişkin Avrupa İlaç ajansı söz konusu aşıyı yaptıran kişilerde kan puhtılaşması tehlikesiniin aşıyla bağlantılı olduğunu doğruladı.

Fransa'da AstraZeneca kaynaklı bir ölümün ardından yeni gelişmeler yaşanıyor. Annecy kentinde ilgili aşıyı olduktan 11 gün sonra hayatını kaybeden Joal Crochet'in ailesi suç duyurusunda bulundu.  Crochet'in kardeşi, 63 yaşındaki ağabeyinin sağlık durumunun aşının ilk dozundan yarım saat sonra kötüleştiğini şiddetli eklem ağrısı, daha sonra solunum sorunlarının meydana geldiğini, 17 Mart'ta hastaneye kaldırılan Joal Crochet'in bir gün sonra hayatını kaybettiğini söyledi. Doktorların karaciğerde, böbrek ve beyinde kanda pıhtılaşma tespit etmesinin ardından suç duyruusunda bulunduklarını söyleyen Jean-Luc Crochet, sorumluların cezalandırılmasını istediklerini söyledi.