Flaş: Koronavirüsün Yeni Bir Türü Ortaya Çıktı

Koronavirüs algını ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada Japonya'da virüsün yeni bir türünün ortaya çıktığı bildirildi.

Flaş: Koronavirüsün Yeni Bir Türü Ortaya Çıktı

Son dakika : Koronanın yeni bir türü daha çıktı.

Koronavirüs ile ilgili korkutan bir son dakika açıklaması daha geldi. İngiltere'de mutasyona uğrayan ve kısa sürede birçok ülkeye sıçrayan, Türkiye'de 15 kişide görülen mutasyonlu virüsün ardından bir son dakika açıklaması daha geldi. Japonya'dan gelen habere göre koronanın yeni bir türünün ortaya çıktığına yer verildi. 

Kyodo haber ajansının son dakika olarak aktardığı haberine göre Japonya'nın başkenti olan Tokyo'da , Haneda Havalimanı'nda , Brezilya çıkışlı oldukları öğrenilen 4 kişide koronavirüs çıktığı bildirildi. Çıkan koronavirüsün yeni bir türü olduğu korku yarattı.

Brezilya'nın Amazonas eyaletinden gelen ve 2 Ocak 2021 günü Haneda Havalimanı'na inen yolcu uçağından inen yolcuların girdikleri karantina sonucunda testleri pozitif çıktı. Karantinaya alınan kişilerden 4'ünden 40'lı yaşlarda olan birinin nefes darlığı çektiği öğrenildi. 30'lu yaşlarda olan kadının ise boğaz ağrısı, baş ağrızı çektiği, genç bir erkek vatandaşın da ateşinin sürekli yükseldiği kaydedildi. 

NHK'nın son dakika olarak aktardığı bilgide yolculardan alınan numunelerin incelendiği, Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü NIID'in yaptığı inceleme sonucu koronanın yeni bir türünün tespit edildiği bildirildi. 

DAHA BULAŞICI , CİDDİ SEMPTOMLAR VAR

Kamu yayın kuruluşu olan NHK'nın aktardığı habere göre yeni türün ciddi semptomlara neden olduğu , ya da daha bulaşıcı olduğunun gözlemlendiği , ancak kanıt bulunamadığına yer verildi. Çalışmaların devam ettiği, farklı virüsün İngiltere'dekine benzer olduğu da bildirildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA