Flaş: Koronavirüsün Türkiye Mutantı Olabilir

Türkiye'de yaşanan vaka artışı sonrası bir açıklama yapan Prof. Dr. Alper Şener , Türkiye'de adı konulmamış bir mutantın olduğunu söyledi.

Flaş: Koronavirüsün Türkiye Mutantı Olabilir

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alper Şener yaptığı açıklamada virüsün Türkiye mutantının olabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafındna açıklanan vaka sayısı tablosunda kırmızı olan il sayısının 39'a çıkması sonrası bir açıklama yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'nin Avrupa gibi 3. dalgaya girildiğini söledi ve “Tehlike büyük. Halihazırda Avrupa’da olduğu gibi Türkiye de çok büyük olasılıkla üçüncü dalganın içerisinde. Bu tırmanış trendi devam edecek olursa, Türkiye’nin tamamen kapanması dahi söz konusu olabilir. Eğer normalleşme konuşulur pozisyondayken, geriye adım atmak istemiyorsak azami önem göstermemiz lazım.” dedi.

TÜRKİYE'DE ADI KONMAMIŞ MUTANT

Şener açıklamasının devamında, “Çünkü İngiltere, Afrika, Brezilya mutantı gibi tanımlanmış mutantlar var. Türkiye’de de henüz adı konmamış bir Türkiye mutantı olabilir; Karadeniz mutantı, İstanbul mutantı olabilir. Bu mutantın tanımlanmasıyla birlikte, Türkiye’deki son birbuçuk ayda hızlı bir şekilde tırmanan rakamların sebebini de değişime bağlayabiliriz”  dedi.