Flaş... Korona İlacında Müjdeli Haber Geldi-Dexamethasone Nedir?

SON DAKİKA HABERİ: Koronavirüs ilacı ile ilgili son dakika gelişmesi. Yapılan açıklamada Dexamethasone adlı ilacın koronaya iy igeldiği ve cığır açıcı olduğu bildirildi.

Flaş... Korona İlacında Müjdeli Haber Geldi-Dexamethasone Nedir?

Son dakika : Korona ilacında müjdeli haber.

Son dönemlerde tüm dünyada etkisini gösteren , milyonlarca kişiye bulaşan ve yüz binlerce kişinin ölümüne neden olan korona virüsü ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. İngilz haber ajansı BBC 'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre, corona virüs salgınında hastaların hayatını kurtaran ilacın bulunduğuna yer verildi.

HAYLİ UCUZ

Yapılan dakika açıklamasında söz konusu ilacın hayli ucuz olan Dexamethasone olduğu bildirildi.  İlacın, Covid-19'u ağır şekilde geçiren hastaların tedavisinde düşük dozlu kullanıldığı belirtiliyor.

ÖLÜM ORANINI ÜÇTE BİR AZALTTI

İlaç ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, solunum cihazına bağlı olarak tedavi gören hastaların ölüm oranını üçte bir oranında azalttı. Oksijen verilmesi halinde ise, bu oran beşte bire çıktı.

ÇIĞIR AÇICI

BBC'ye konuşan uzmanlar, ilacın corona virüse karşı verilen savaşta çığır açıcı olduğunu belirtiyor.

2 BİN HASTA ÜZERİNDE DENENDİ

Habere göre, ilaç Oxford Üniversitesi'nden bir ekip tarafından hastanede tedavi gören 2 bin hastada denendi.

SONUÇLAR İLAÇ VERİLMEYEN HASTALARLA KARŞILAŞTIRILDI

Sonuçlar ilaç verilmeyen 4 bin hastayla karşılaştırıldı. Solunum cihazına bağlı hastalarda ölüm riski yüzde 40'tan yüzde 28'e düştü. Oksijene ihtiyaç duyan hastalarda ise bu oran yüzde 25'ten yüzde 20'ye indi.

EĞER KULLANILIRSA...

Araştırmacılar, ilacın salgının başından bu yana İngiltere'de kullanılması halinde ölü sayısının 5 bin daha az olarak kayıtlara geçeceğini tahmin ediyor.

KAMUBULTENİ.COM