Flaş: Korona Aşısı İçin Üretimin Başladığı Açıklandı

Koronavirüs ile ilgili son dakika gelişmesi. Tüm dünyada 7 milyona yakın kişiye bulaşan ve yüz binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün aşısı için üretimin başladığı açıklandı. Henüz aşının başarılı olduğu tam kanıtlanmadığı bildirildi.

Flaş: Korona Aşısı İçin Üretimin Başladığı Açıklandı

Son dakika : Korona aşısı üretimi başladı.

Bir ilaç şirketi son dakika açıklamasında bulundu.  Merkezi Cambridge Britanya'da bulunan bir İngiliz-İsveç ilaç ve biyoloji şirketidir. Şirket 16 ülkede üretim ve 100'ü aşkın ülkede satış yapar. 2012 yılında reçeteli ilaç satışları ve onlarca ülkede gerçekleştirdiği çalışmalar ile dünyanın en büyük 7. ilaç şirketi olan şirket, yaptığı son dakika açıklamasında aşı üretimine başladıklarını söyledi. 

Oxford Üniversitesi bünyesindeki bilim insanları ile ortak bir çalışma yapan ve aşı geliştirme sürecini sürdüren şirket ,  7 milyona yaklaşan korona vakalarını sona erdirmek için aşının üretimine başladıklarını duyurdu. 

DAHA KANITLANMADI AMA...

Aşının henüz tamemen başarılı olduğunun henüz kanıtlanmadığını ifade eden irket CEPO 'su , geliştirme sürecinin devam ettiğini söyledi. CEO Pascal Soriot, BBC 'ye konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, eğer dozları üretmeye başlamazlarsa aşı bulununca talebe karşılık veremeyeceklerini , üretim aşamasında süre sıkıntısı yaşayacaklarını söyledi. Soriot,  "Eğer şu an dozları üretmeye başlamazsak aşının etkili olduğu ortaya çıktıktan sonra gelecek talebe karşılık veremeyiz" dedi.

2 MİLYAR DOZ ÜRETİM YAPILABİLECEK

Şirket kaynakları , aşının tamamen başarılı olmasının kanıtlanmasının ardından 2 milyar doz aşı üretebileceklerini duyurdu.  Canlı yayında konuşan şirket CEO'su Soriot, "Olabildiğinde hızlı olmak istiyoruz. Elbette bu kararın riskleri de vardır fakat bunlar finansal risklerdir. Bu finansal risk aşının işe yaramaması durumunda olur. Öyle bir durumda bütün materyaller aşılar ve üretilen her şey çöpe gider" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA