Flaş... Çin, Corona Aşısı İçin Tarih Verdi

Korona aşısı için tarih açıklaması geldi. Çin 'den gelen son dakika haberine göre aşının 2020 yıl sonunda ya da 2021 yılının ilk günlerinde piyasaya sürüleceği bildirildi.

Flaş... Çin, Corona Aşısı İçin Tarih Verdi

Korona aşısı için tarih verildi.

Çin 'in koronavirüs aşısı açıklaması sonrası yeni bilgi geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre CoronaVac adı verilen aşının yıl sonunda piyasaya sürüleceği bildirildi. 

İNSANLAR ÜZERİNDE DENEYLER YAPILDI

Wuhan Biyolojik Ürünler Enstitüsü ve Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü bünyesinde devam eden bilimsel çalışmalarda 2 binden fazla kişiye aşı yapıldığı bildirildi. 

BU YILIN SONU YA DA 2021 BAŞINDA

Çin sosyal medya platformu WeChat üzerinden konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Deneylerin denetiminden sorumlu resmi idari birimin hesabından yapılan açıklamada, aşının bu yılın sonu ya da 2021 yılının ilk ayları itibariyle piyasaya sürülmeye hazır olabileceği bildirildi. 

Aşı denemelerinin yürütüldüğü her iki kurum da devlete bağlı ilaç şirketi Sinopharm ile işbirliği içinde. İki kurum da aşı denemelerinde ikinci aşamaya girmiş bulunuyor.

Açıklamaya göre, Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü yıllık 100 milyon ila 120 milyon dozda aşı üretme kapasitesine sahip olacak.

FAHRETTİN KOCA : AŞIYI ÇALIŞMALARINDA ÇİN ÖNDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta aşı ile ilgili yaptığı açıklamada Çin 'in aşı çalışmalarında diğer ülkelerden daha önde olduğunu söylemişti.