Eskişehir Valiliğinden kısıtlama kararı

Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca Koronavirüs ile mücadelede kısıtlama kararı alındı. 00:00 dan sonra mekanlarda canlı müzik yasak.

Eskişehir Valiliğinden kısıtlama kararı

Valilik duyurusunda koronavirüs salgınının yeni varyantının ülkemize etkisinin en aza indirilmesi, salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin yönetilmesi ve hastalığın yayılım hızının kontrol altında tutulması için salgınla mücadele amacıyla alınan tedbirlerin uygulanması büyük önem taşımaktadır ifadelerine yer verdi. Buna göre 24.00 ten sonra konaklama tesisleri, yeme ve içme yerleri gibi yerlerde canlı icraedilenler de dahil olmak üzere müzik yayınları kaldırılması ve Nikah ve düğün merasimlerinde canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayınının saat 24.00’e kadar yapılmasına karar verilmiştir.

Omicron varyantı ile beraber koronavirüs vakalarında ciddi artış yaşanan yerlerden bir olan Eskişehir’de kurallara uymayanlar hakkında idari para cezası ve adli işlem uygulanmasına karar verildi. Son verilerle beraber Eskişehir en çok vaka artışının olduğu üçüncü il haline geldi.