Eski Gümrük Bakanı Tuncay Mataracı Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Gümrük ve Tekel eski Bakanlarından Tuncay Mataracı, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Eski Gümrük Bakanı Tuncay Mataracı Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Eski Bakan Mataracı 85 yaşındaydı... Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevinde bulunan Tuncay Mataracı, yeni tip koronavirüs tedavisi gördüğü İstanbul'da 85 yaşında hayatını kaybetti.  Adalet Partisi'nden Rize Milletvekili olarak seçilen Mataracı 1977 yılında Güneş Motel olayı olarak bilinen görüşmelerin ardından Adalet Partisi'nden ayrılarak Bülent Ecevit ile bakanlık karşılığında hükümet kuran 11 milletvekilinden biri olmuştu. 

TUNCAY MATARACI KİMDİR?

1935 yılında Rize'de doğdu. 1977 seçimlerinde Adalet Partisi'nden Rize Milletvekili olarak seçildi. Tarihte 'Güneş Motel Olayı' olarak bilinen görüşmelerden sonra Adalet Partisi'nden ayrılarak Bülent Ecevit ile bakanlık karşılığı hükümet kuran 11 milletvekilinden biri oldu. 42'nci hükümette Gümrük ve Tekel Bakanı olarak görev yaptı. 

12 Eylül darbesi sonrası rüşvet almak iddiasıyla Milli Güvenlik Konseyi tarafından Yüce Divan'a sevk edildi. Mataracı, çoğu 'rüşvet almak' suçlamasının bulunduğu 25 ayrı suçtan 43 yıl ağır hapis ve 787 milyon 386 lira para cezasına çarptırıldı. Daha sonra Mataracı'nın aldığı ceza 36 yıla indirildi. Yüce Divan'ın kuruluşundan o tarihe kadarki en ağır cezaya çarptırdığı bakanlardan biri oldu. Ayrıca Mataracı, başkanlığını da yaptığı Çaykur Rizespor'un kuruluşunda yer aldı. 

KİMDİR KAYNAĞI: https://tr.wikipedia.org/wiki/Tuncay_Matarac%C4%B1