Ercüment Ovalı Korona İlacı İçin Müjdeyi Verdi (Dornaz Alfa Nedir , Hangi İlaçlarda Var , Fiyatı Ne Kadar?)

Son dakika haberi: Uzun süredir Koronavirüse karşı aşı ve ilaç çalışmaları yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, gece saatlerinde bir açıklama yaptı ve bir ilacın adını verdi. Ovalı, ilacın klinik testlerde çok iyi sonuçlar verdiğini söyledi.

Ercüment Ovalı Korona İlacı İçin Müjdeyi Verdi (Dornaz Alfa Nedir , Hangi İlaçlarda Var , Fiyatı Ne Kadar?)

Son dakika : Ercüment Ovalı müjdeyi verdi.

Koronavirüs ilacı hakkında Ercüment Ovalı 'dan son dakika açıklaması geldi. Prof. Dr. Ercüment Ovalı, daha önce 23 Nisan tarihini vermiş ve bu tarihte önemli bir açıklama yapacağını söylemişti. Ancak gece saatlerinde Ovalı bir paylaşım yaptı ve klinik testlerin çok iyi geçtiğini, ve ilacın adını 23 Nisan gelmeden açıklayacağını söyledi.

Ovalı yaptığı açıklamada ialcın çok iyi olduğunu, klinin testlerde çok başarılı sonuçlar aldıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

1 aydır lab.da çalıştığımız bir ilacın ismini 23 nisanda açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyorki insanların hayatını kurtarabilir. Insanların hayatından gün çalmak istemedik..Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarima tesekkur ederim

Bu müjdeyi aslında Tübitak' in düzenlediği konuşmamda ilacin ismini vermeden soylemistim.. Youtube da izlerseniz göreceksiniz.

İşte o konuşma:

15 martta başlayıp,5 nisanda proje haline getirdiğimiz Dornaz Alfa projesine ait ilk sonucları 23 nisanda açıklayacağız.

DORNAZ ALFA İLACI NEDİR?

Dornaz Alfa, DNA'yı seçici olarak klivaj eden bir enzim olan rekombinant insan deoksiribonükleaz I'nın oldukça saf bir çözeltisidir. Dornaz alfa, kistik fibroz hastalarının balgam / mukusunda bulunanDNA'yı hidrolize eder ve akciğerlerdeki viskoziteyi azaltır ve salgıların daha iyi temizlenmesini sağlar.

Dornaz Alfa (Rekombinan insan DNaz), human DNaz I enziminin rekombinant formudur, bu nedenle "rekombinant human DNAz" (rhDNaz) olarak da adlandırılır. Bu ilaç, KF hastalarının mukusundaki nekroza uğramış nötrofillerden açığa çıkan çok miktardaki serbest DNA'yı yıkmak ve böylece solunum yolu sekresyonlarının viskoelastisitesini azaltmak, mukusun klirensini artırmak ve solunum yolu enfeksiyonlarının sıklık ve şiddetini azaltmak yoluyla akciğer fonksiyonlarını korumak ya da iyileştirmek amacıyla kullanılır.

PULMOZYME 2,5 MG 30 AMPUL (DORNAZ ALFA)

İ.BARKOD:8699505751313

ETKİN MADDE:DORNAZ ALFA

REÇETE:NORMAL RECETE

İTHAL/İMAL:ITHAL

EŞDEĞER KODU:-

SGK ETKİN MADDE KODU:SGKEYM

SGK KAMU NO:A06493

ATC KODU:R05CB13

FİYAT KARARNAMESİ GEREĞİ:0-

FİRMA ADI:ROCHE

BİRİM/CİNSİ:MG

AMBALAJ MİKTARI:30

Ödeme Detayları :

Ayaktan Raporsuz      : Ödenmez
Ayaktan Raporlu        : Ödenir
Yatan                           : Raporla Ödenir