Elazığ'da Maske Takmayanlara 800 Lira Ceza Uygulanacak

Elazığ'da koronavirüs önlemleri kapsamında maske takmanın zorunlu hale getirildiği açıklanmıştı, kent genelinde zorunlu hale getirilen maske kuralını ihlal edenlere 800 lira para cezası verilmesine karar verildi. Kente geldikten sonra 14 gün karantina kurallarını ihlal edenlere ise 3 bin 150 TL ve 15 gün evden çıkmama cezası uygulanacağı bildirildi.

Elazığ'da Maske Takmayanlara 800 Lira Ceza Uygulanacak

Vali Çetin Oktay Kaldırım Başkanlığı'nda bir araya gelen İl Pandemi Kurulu2nun , maske kullanımını zorunlu hale getirilmesine ilişkin açıklamalar geldi. 6 Mayıs'ta vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde, sokak ve kamusal alanlarda maske takılmasının zorunlu hale getirildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Ancak görülen lüzum üzerine 26.05.2020 tarihinden itibaren ilimiz genelinde koruyucu maskenin tüm alanlarda takılmasının zorun olunmasına karar verildi. Karara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi uyarınca her ihlal için 800 TL idari para cezası uygulanması da kararlaştırıldı" ifadelerine yer verildi.

İl dışından gelenler için 14 gün boyunca ikamet karantinası uygulamasının devam edeceğine yer verilen Valilik açıklamasında ayrıca şu ifadeler görüldü: 14 gün karantina kararını ihlal edilmesi halinde ilave 15 gün ikametinden ayrılmasına müsaade edilmemesine, bu tedbirin ilgili birimler tarafından denetlenmesine, karara uymayanlar hakkında her ihlal için 3150 TL idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.