Eğlence Mekanları için Haziran Öncesi Açılma Zor Gözüküyor...

Barlar, disko ve meyhaneler Tam kapanmanın sona ermesinin ardından açılacak mı , Eğlence mekanları ne zaman açılıyor? işte son gelişmeler ve kulis bilgileri...

Eğlence Mekanları için Haziran Öncesi Açılma Zor Gözüküyor...

Pandeminin ülkemizde görülmeye başladı 2020'nin Mart ayından bu yana kapalı durumdaki eğlence mekanlarının Haziran öncesinde açılmasına 'Zor' gözüyle bakılıyor. Otellerdeki eğlence mekanlarının açık tutulması, yine otel barlarının işlemeye devam etmesi, uzun süredir kapalı vaziyetteki eğlence mekanı işletmelerinin tepkisini çekerken, özellikle turistik bölgelerdeki kapalı mekanlar, hem turizmi hem de ekonomiyi kötü etkiliyor.

17 MAYIS'TAN SONRASI DA ZOR...

Koronavirüs nedeniyle alınan tam kapanma kararının 17 Mayıs'ta sona ermesinin ardından disko, bar, meyhane gibi işletmelerin açılıp açılmayacağı merak edilirken, kulislerde Haziran öncesinde ilgili mekanların açılışına müsaade edilmeyeceği belirtilirken, sonraki süreçte de aşılamanın ilerlememesi, istenilen vaka sayılarının elde edilmemesi durumunda karamsar bakılıyor.

EĞLENCE MEKANI İŞLETMECİLERİ OTELLERDEKİ EĞLENCE ALANLARININ KAPATILMASI, ALKOL KISITLAMASI GETİRİLMESİNİ TALEP EDİYOR

Bu süreçte, yabancı turistler ise gerek alkol yasaklarının olmadığı gerekse işletmelerin görece daha açık tutulduğu Yunanistan ve benzeri ülkelere geçiş yapıyor. Türkiye'de turizm sezonu öncesinde eğlence mekanlarına yönelik bir adım atılmaması halinde, turizmin de etkileneceği belirtiliyor.

YÜZ BİNLERCE ÇALIŞAN 1.5 SENEDİR İŞSİZ

Söz konusu işletmelerde çalışan garson, komi, aşçı, temizlik görevlisi , güvenlik görevlisi gibi çalışanlar ise neredeyse 1.5 yıldır işsiz. Eğlence mekanı işletmecileri, kendi işletmelerinin açılmaması halinde haksızlık olmaması için otellerdeki eğlence merkezlerinin kapatılması, alkolün ilgili iş yerlerinde kısıtlanmasını talep ediyor.