Dünya Sağlık Örgütü'nden Türkiye Dahil 5 Ülke için Uyarı

Yeni tip koronavirüsü ile ilgili çarpıcı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge'den vaka sayıları ve Avrupadaki son duruma ilişkin önemli değerlendirmeler geldi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Türkiye Dahil 5 Ülke için Uyarı

Almanya, İspanya, İtalya ve İsviçre'den pozitif veriler geldiğini fakat bazı ülkelerde veri akışı bakımından azalmanın ya olmadığını ya da artış kaydedildiğini söyleyen Kluge, "Almanya, İspanya, İtalya ve İsviçre'den pozitif veriler geliyor.Fakat bazı ülkelerde azalma yok ya da artış var. Bu ülkeler arasında İngiltere, Türkiye, Belarus, Ukrayna ve Rusya yer alıyor." ifadelerini kullandı. Birleşmiş Milletler bünyesindeki çalışmalarını devam ettiren ve son zamanlarda ABD Başkanı Trump dahil bazı liderlerle arasında polemik görülen DSÖ'den önemli açıklamalar geliyor. Geçtiğimiz hafta içinde Türkiye'ye ilişkin açıklamalarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Kluge, güncel duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Klugen, önümüzdeki iki haftaya dikkat çekerek, "Almanya, İspanya, İtalya, Fransa ve İsviçre’den pozitif veriler geliyor. Fakat çok az iyileşme ya da yükselme durumu gösteren ülkeler de var. Bunlar arasında İngiltere, Türkiye, Belarus, Rusya ve Ukrayna var. Gelecek 2 hafta Avrupa için çok kritik. Bu virüs hepimizi çok derinden etkiledi. Havaların ısınmasına aldanmayalım, gardımızı indirmememiz gerek.Normale geri dönmenin hızlı bir yolu yok. Avrupa’da vaka sayısı artıyor. Son 10 günde Avrupa’daki vaka sayısı neredeyse ikiye katlanarak 1 milyona ulaştı. Dünyadaki Covid-19 vakalarının yüzde 50’sinin yükünü Avrupa üstleniyor. Salgın fırtınasının bulutları Avrupa bölgesinin üzerinde." diye konuştu.

DSÖ'DEN TRUMP'A YANIT GELMİŞTİ

ABD Başkanı Trump geçtiğimiz gün DSÖ'ye yönelik yardımları durduracaklarını söylemiş, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, "DSÖ, ABD'nin fonlarının durdurulmasının çalışmalarımız üzerindeki etkisini gözden geçiriyor. Ortaklarımızla bütçemizde oluşacak açıkları kapatmak ve çalışmalarımızın kesintisiz devam etmesini sağlamak için ortaklarımızla birlikte çalışacağız." demişti.