Dünya Sağlık Örgütü'nden Koronavirüs Konusunda İç Karartan Açıklama: Aşı Her Şeyin Çözümü Olmayacak...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Koronavirüs salgınının Ekim ve Kasım aylarında daha ölümcül bir seyir alacağını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Koronavirüs Konusunda İç Karartan Açıklama: Aşı Her Şeyin Çözümü Olmayacak...

Haber ajansı AFP'ye açıklamalarda bulunan Kluge, aşıyla koronavirüs salgınının son bulacağına yönelik kanının yanıltıcı olduğunu, mevcut aşı adaylarının tüm füus grupları üzerinde beklenen olumlu sonucu veremeyeceğini söyledi. Pandemiyle başa çıkmanın en önemli yolunun onunla yaşamaya alışmak olduğunu söyleyen Kluge, ülkelere söylenebilecek şeyin ise salgının er ya da geç bitecek olması olduğunu söyledi.

DSÖ Avrupa masası 55 üye devletle pazartesi ve salı günleri düzenleyeceği toplantılarda salgınla mücadelenin yanı sıra önümüzdeki 5 senenin stratejisiniş ele alacak. Son haftalarda Avrupa'da artış gösteren vaka sayıları ile diğer ülkelerdeki durum dikkate alındığında ülkelerin yeniden bir kapanmaya gidebileceği ön görülürken, DSÖ yetkilileri, 14 Eylül'de dünya genelinde koronavirüs vakalarında 307 bin 930 artış ile salgının başlangıcından bu yana en yüksek vaka sayısının görüldüğünü belirtti.