Dünya Genelinde Koronavirüs Vaka Sayısı  9 Milyona Yaklaştı

2019 yılının Aralık ayında Çin'in Huebei eyaleti Vuhan kentinde ilk kez görülen ve bu süreçten sonra tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs gezegenimizde ölüm saçmayı sürdürüyor.

Dünya Genelinde Koronavirüs Vaka Sayısı  9 Milyona Yaklaştı

Çin'in Wuhan kentinde Aralık ayında ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs ölüm saçmaya devam ediyor. Kısa sürede milyonlarca insana bulaşan yeni tip koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 467 binden fazla insan hayatını kaybederken, iyileşen kişi sayısı ise 4 milyon 749 bini geride bıraktı. Ülkelerden gelen son veriler doğrultusunda dünya genelinde toplam yeni tip koronavirüs vaka sayısı 21 Haziran saat 11.04 itibariyle 8 milyon 931 bin 812 oldu. Yeni tip koronavirüsün ilk kez görüldüğü Çin'de geçtiğimiz günlerde ikinci dalga paniği yaşanmaya başlanmış, bazı ülkelerde ise koronavirüs vakaları yeni yeni görülmeye başlanmıştı. Özellikle Amerika kıtasındaki vaka artışı dikkat çekiyor. Meksika'daki yeni tip koronavirüs kaynaklı ölü sayısı çok kısa sürede 20 binin üzerine çıktı.

Meksika Sağlık Bakanlığı tarafından aktarılan verrilere göre ülke genelinde bugüne kadar 473 bin 952 test yapıldığı, 175 bin koronavirüs vakası tespit edildiği, toplamda 20 bin 781 kişinin yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Dünya genelinde en fazla can kaybı görülen ilk 3 ülke ise ABD, Brezilya ve İngiltere oldu. ABD'de toplam ölü sayısı 121 bini geride bırakırken, Brezilya'da 50 binin üzerinde, İngiltere'de ise 42 bin 589 kişi yaşamını yitirdi. 

Vaka Sayısında ise ABD, Brezilya ve Rusya ilk 3 sırada yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde şimdiye kadar 2 milyon 330 bin 578 koronavirüs vakası tespit edilirken, Brezilya'daki koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 70 bin 139, Rusya'daki koronavirüs vaka sayısı 584 bin 680 oldu.