Düğünlere İzin Haziran Sonrasına Sarkabilir

Koronavirüs salgınından en çok etkilenenler arasında dünya evine girecek gençler de yer alıyor. 1.5 senedir çeşitli sıkıntılar yaşayan gençler, hem ekonomik sıkıntılar hem de düğünlerle ilgili kısıtlamalar nedeniyle zor günler geçiriyor. Tam kapanmanın sona ermesiyle birlikte düğünlere izin çıkıp çıkmayacağı, düğünlerin en zaman yapılacağı merak konusu haline geldi. Peki 17 Mayıs'tan sonra düğünler için izin ne zaman çıkacak?

Düğünlere İzin Haziran Sonrasına Sarkabilir

Tam kapanmanın Pazartesi günü itibariyle kademeli gevşemeye geçeceği, Haziran'a kadar ihtiyatlı normalleşme olacağı, daha sonraki süreçte ise görece daha rahat bir döneme geçileceği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilmişti. Bu süreçte, başlangıçta kritik sektörler ile küçük esnafın açılacağı, Haziran'dan sonra ise diğer alanlar ve sokak kısıtlamalarıyla ilgili daha fazla kolaylıklar tanınacağı kaydedildi.

Kulislerdeki iddialara göre düğünler için ise henüz erken. Düğünlere izinlerin Haziran başında çıkması, ya da izin çıksa dahi bunun belirli kişi limitleriyle, müzik ve eğlencesiz yapılması bekleniyor. Nikah törenleri ise sınırlı sayıda kişi ile 17 Mayıs sonrasında başlayabilir. Konuyla ilgili son ve en net karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından netleşecek. Toplantıda , Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs bilim kurulunun tavsiyelerini aktaracağı, salgında gelinen son duruma ilişkin sunum yapacağı öğrenildi. 

Düğünlerle ilgili son dakika gelişmelerini siz değerli ziyaretçilerimizle anlık olarak paylaşmayı sürdüreceğiz. Gelişmelerden anında haberdar olmak için Türkiye'nin lider kamu haber sayfalarından Kamu Bülteni'nin android ve ios uygulamalarını tamamiyle ücretsiz indirebilir, bu uygulamalar sayesinde Türkiye ve dünyadaki son gelişmeleri anlık takip edebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA