DSÖ'den Corona Virüs Uyarısı: Iburprofen Kullanmayın Parasetamol Kullanın

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Corona virüse iyi gelen bazı ilaçlara yer verildi. Öte yandan DSÖ, hastalık şüphesi olanların bir ilaç grubunu da kullanmaması gerektiğini söyledi.

DSÖ'den Corona Virüs Uyarısı: Iburprofen Kullanmayın Parasetamol Kullanın

DSÖ 'den Parasetemol  açıklaması.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü yaptığı son dakika açıklamasında, "Doktora gitmeden ilaç alan hastaların Parasetemol ilacını alması" gerektiğini söyledi. DSÖ sözcüsü, hastalık belirtisi olanların ıburprofen ilacını kullanmamasını istedi. 

ÇİN 'DEN AÇIKLAMA

Çin 'den yapılan son dakika açıklamasında ise Favipiravir adlı ilacın hafif vakalarda etkili olduğunu , iyileşme sürecini 14 günden 4 güne kadar düşürdüğünü söyledi.  

Japonlar tarafından geliştirilen bu ilaç. 2014 yılındna bu yana satışta olan ilaç, corona virüs tedavisinde fayda gösteriyor. Herhangi bir yan etki yok. 80 hasta üzerinde denenen ilaç faydalı oldu. İlaç tedavi süresini düşürüyor ve ateş süresini 4 günden 2 buçuk  güne düşürüyor. 

IBURPROFEN GRUBUNU KULLANMAYIN

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, iburprofen grubunun hastalığın seyrini daha da kötüleştirdiğini , hastalık şüphesi olanların bu ilaçları kullanmaması gerektiğini söyledi. 

PARASETAMOL NEDİR?

Parasetamol, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip bir ilaç etken maddesidir.