DSÖ'den Açıklama: Koronavirüsün Mutasyonu İle İlgili İngiltereyle Yakın Temastayız

Dünya Sağlık Örgütü , koronavirüsün daha hızlı yayılmasına neden olan mutasyon ile ilgili İngiliz yetkililerle yakın temasta olunduğunu açıkladı.

DSÖ'den Açıklama: Koronavirüsün Mutasyonu İle İlgili İngiltereyle Yakın Temastayız

DSÖ'nün açıklamasında, koronavirüsün daha hızlı yayılan yeni türüyle ilgili ingiliz yetkililerle temasın sürdüğü belirtildi. Açıklamada, koronavirüsün yeni türüne dair devam eden araştırmaların, 'Bilgi, sonuç ve analizlerinin' ingiliz makamlarınca paylaşılmaya devam edileceği belirtildi. Virüsün yeni tüürnün özellikleri ve olası etkileriyle ilgili daha fazla bilgi alındıkça DSÖ'ye üye 194 ülkenin bu konuda bilgilendirileceğine vurgu yapılan açıklamada, sürecin devam ettiği kaydedildi.

İngiltere'nin güneydoğusunda Kovid-19'un daha hızlı yayılan türü keşfedilmişti. İngiltere başbakanı Boris Johnson ve bir grup bilim insanı tarafından yapılan açıklamada, ilgili mutasyonun önceki türe göre yüzde 70 daha fazla bulaşıcı olduğunun altı çizilmişti. Yeni türün önceki aşılara karşı dirençli olduğuna yönelik ise bir bilgi bulunmuyor. Bulunan aşıların mutasyona uğrayan koronavirüs konusunda da etkili olacağına inanılıyor.