DSÖ Salgının Ne Zaman Biteceğini Açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. DSÖ Avrupa Direktörü yaptığı açıklamada salgının ne zaman biteceğine değindi.

DSÖ Salgının Ne Zaman Biteceğini Açıkladı

DSÖ, koronanın biteceğ itarihi açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Danimarka yayıncı kuruluşu DR'ye açıklamada bulunan DSÖ Avrupa Bölge Direktörü, 2021 yılının da korona yılı olacağını, ancak 2020 yılına göre daha yönetilebilir, daha temkinli olacağını söyledi. 

Salgına ilişkin son bilgileri ve aşı çalışmalarında, mutasyonda son durumu aktaran Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, koronada en kötü senaryonun geride kaldığını söyledi. Salgın ile ilgili daha fazla bilgiye sahip oldıklarını söyleyen Kluge, salgında yaşanan gelişmeleri kimsenin önceden bilemeyeceğini söyledi ve kendi tahminine göre 2022 yılının başında salgının sona ereceğini söyledi. Kluge, "2022'nin başında salgının sona ereceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

VİRÜS OLACAK AMA...

Koronavirüsün hayatımızda olacağını, ancak kısıtlamalara ihtiyaç duyulmayacağını söyleyen Kluge, "Virüs olmaya devam edecek, ancak kısıtlamalara ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Bu iyimser bir mesaj." dedi. 

"MUTASYONLARI ÇOK BÜYÜTÜYORUZ"

Virüsün mutasyonunu değerlendiren Kluge, bunun normal bir durum olduğunu, virüsün bulaştığı kişiye uyum sağlamaya çalıştığını söyledi. Kluge tek endişesinin mutasyonların hızlı yayılması olduğunu söyledi. 

Gerekirse aşıların mutasyona karşı düzenlenebileceğini söyleyen Kluge, mutasyonların virüsü kontrolden çıkarmadığını söyledi. Ülkelerin mutasyonu çok ciddiye aldığını söyleyen Kluge, "Hız şu andan itibaren en iyi dostumuz. Her şey tempoya bağlı. Hız can kurtaracak ve ekonomiyi koruyacak ve sonunda da mutasyonları frenleyecek." dedi.