DSÖ, Koronanın Biteceği Tarihi Açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı son dakika açıklamasında coronanın biteceği tarihi verdi.

DSÖ, Koronanın Biteceği Tarihi Açıkladı

Her seferinde umutsuz konuşan DSÖ, bu sefer aşı ve coronanın biteceği gün için tarih verdi.

Dünya Sağlık Örgütü 'nden koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada 22 milyondan fazla kişide görülen ve 780 binden fazla kişinin ölümüne neden olan coronavirüs salgını ile ilgili son duruma ve aşı çalışmalarına değindi. 

SADECE VAKA VE ÖLÜM SAYILARI ÖNEMLİ DEĞİL

Korona pandemisinde ölüm ve vaka sayılarının önemli olmadığını söyleyen Ghebreyesus, hastanelerde yatan hasta sayısı ile yoğun bakım hastalarının da artmaya başladığını, bunun da sağlık sistemleri üzerinde büyük baskı yarattığını söyledi ve diğer sağlık hizmetlerinin aksadığını söyledi. 

Bazı ülkelerden hiç iletim olmadığını , uzun bir dönemden sonra salgının o ülkelerde yeniden çıktığını söyleyen Ghebreyesus, vakaların hızlı şekilde tespit edilmesini ve buna göre önlem alınması gerektiğinin altını çizdi. 

AŞI BULUNMAZSA...

Aşının bulunana kadar önlemlerin süreceğini söyleyen Ghevreyesus, "Aşı hayati bir araç olacak ve mümkün olan en kısa sürede aşı bulunmasını umuyoruz. Ancak bir aşımızın olacağının da garantisi yok ve aşımız olsa bile bu pandemiyi tek başına sona erdirmeyecek. Hepimiz şu an sahip olduğumuz araçları kullanarak bu virüsü kontrol etmeyi ve yönetmeyi öğrenmek zorundayız. Kendimizi ve birbirimizi güvende tutmak için günlük yaşamlarımızda gerekli olan düzenlemeleri yapmalıyız." dedi. 

ÜLKELERİN KAPATILMASI

Ülkelerin kapatılması meselesine değinen Ghebreyesus, bunun sağlık sistemleri üzerindeki baskıyı azaltacağını belirterek, "Fakat, kapatmalar hiçbir ülke için uzun vadeli bir çözüm değil. Yaşam ve geçim kaynakları arasında veya sağlık ile ekonomi arasında seçim yapmamıza gerek yok. Bu yanlış bir seçimdir. Aksine salgın, sağlık ve ekonominin birbirinden ayrılamaz olduğunu bize hatırlatıyor." dedi.

2 YILA KADAR

1918 yılında ortaya çıkan İspanyol gribinin iki yılda sona erdiğini söykeyen Ghebreyesus, "Küreselleşme, yakınlık ve bağlanmışlık gibi dezavantajlarımız var. Fakat gelişmiş teknoloji gibi bir avantajımız var. Dolayısıyla bu salgının iki yıldan daha kısa bir sürede bitirmeyi umuyoruz."  dedi.